Skip links

Icon Copy

Consulting

Basishouding

Als leidinggevende en consultant was ik betrokken in het heruitvinden van een aantal grote gezondheidszorginstellingen. Ik heb ervaren hoe fascinerend het kan zijn maar ik ben ook niet blind voor de zware belasting en stress die een transformatie kan meebrengen voor raden van bestuur, managers en teams. Wat ik bijdraag is bescheiden wijsheid gebaseerd op mijn ervaring maar nog belangrijker zijn mijn nieuwsgierigheid, moed en het vertrouwen dat er zich altijd een weg vooruit aftekent. Het allerbelangrijkst is dat de mensen die werken in een organisatie zelf betrokken worden in het traject zodat de verandering voldoende tractie kan krijgen.

Aanpak

Sugarloaf treedt op als sparring partner voor jouw raad van bestuur en/of management team als jullie jullie organisatie ingrijpend willen veranderen en op het moment dat jullie voor zware strategische beslissingen staan.

Ik help jullie om stil te staan bij de huidige situatie, de wijdere context te verkennen, opportuniteiten op te sporen, je visie en kernstrategie te herdenken en om tenslotte te komen tot actie. Mijn aanpak is gebaseerd op systemische principes en waarderend onderzoek (je gebruikt wat nu gezond en sterk is als hefboom voor de toekomst). Wat de opdracht ook is, ik zet altijd in op het versterken van de samenwerking tussen mensen en op persoonlijk leiderschap.

Casus

Stabiliseren en herontwerpen van een belangrijke organisatie in de gezondheidszorg.
Ik was aangesteld door de raad van bestuur om rust te brengen in een organisatie die het noorden kwijt was. Ik ben gestart met het in kaart brengen van de situatie ‘as is’. Op basis van de methodologie Appreciative Inquiry (waarderend onderzoek) werden de waarden-missie-visie-strategie herschreven door een groot deel van de medewerkers. Een diep en smal segment van de organisatie (12 medewerkers) werkte vervolgens op snel tempo aan de redesign van de organisatie. We startten aan de basis en werkten naar de top toe op basis van de principes van zelf-organisatie. Tijdens de redesign had dit team de kans te experimenteren met persoonlijke leiderschapsvaardigheden, ze konden zelf ervaren hoe ze als gelijken konden bijdragen ongeacht hun rol in de organisatie.

Wat kan je van mij verwachten?
  • Als organisatie heb je toegang tot mijn ervaring van zowel successen als mislukkingen.
  • Ik contracteer met de besluitmakers. Ik verzeker me ervan dat de hele organisatie aan boord is voor de start en tijdens het traject.
  • De doelstellingen en/of ambities van de organisatie zijn helder en eenduidig geformuleerd, daar daag ik jullie op uit.
  • Ik zet de organisatie op het spoor van de implementatie en samen creëren we de best mogelijke omgeving zodat de transformatie alle kans op slagen heeft.
“Clear is kind, unclear is unkind” Brené Brown

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Meer weten over mijn achtergrond?