Skip links

Icon Copy 2

Team Coaching

Basishouding

Mijn coaching houding is nagenoeg dezelfde als in coaching één op één. Als teamcoach ben ik niet zozeer facilitator, noch ben ik een vakman met een zware toolbox. Ik ben in eerste instantie een coach die gelooft in de eigen (veer)kracht van de teamleden. Het is aan mij om interesse te tonen, nieuwsgierig te zijn, inzicht te creëren en/of uit te dagen om dieper te graven. Ik vertrouw in het proces en op wat het team bewust of onbewust op tafel legt tijdens de sessies. In feite ga ik een partnerschap aan met het team om samen te werken aan collectief leiderschap en dit om hun performantie te verhogen.

Aanpak

Om grotere teams of teams met complexe uitdagingen te coachen heb ik met Greet Aernoudt Friction opgericht. Friction, een team coaching concept opgebouwd rond opstellingen, heeft als doel om jouw team naar een hoger niveau te brengen. In een veilige omgeving ontdekt jouw team wat de onderliggende patronen en dynamieken zijn en het team oefent met moedige gesprekken. We ontmoeten het team waar het zich bevindt, zonder oordeel en met voldoende afstand (compassionate distance). De focus ligt op het verhaal dat het team vertelt – fiction – en het debat dat nodig is om dit verhaal te herschrijven – friction.De sessies richten zich op inzicht, beleving, verkenning van nieuwe opties, het vinden van focus en de verankering van concrete actieplannen.

Teams zijn de motor van organisaties en toch zien we veel teams vastlopen. Aan de hand van opstellingen helpt Friction teams om inzicht te verwerven in wat hun in de weg zit om zo hun vitaliteit terug te winnen.

Casus

Om onze brand Friction sterk neer te zetten en om het makkelijker voor jou te maken om jou met ons te identificeren, hebben Greet en ik 4 casussen neergeschreven en de concepten die we daarrond ontwikkeld hebben. Je kan deze casussen lezen op deze landing pages:

Wat kan je van mij verwachten?
  • Als teamcoach begrijp ik snel jullie business uitdagingen en ik spreek jullie taal.
  • De focus ligt tijdens de sessies niet op individuele kwaliteiten maar op de kwaliteit van relaties tussen mensen.
  • Ik zie en hoor de teamdynamiek en -patronen zonder er in verstrikt te geraken en ik help het team zelf om die patronen te ontdekken.
  • Ik heb niet het monopolie op de waarheid. In onze trajecten geven we met zijn allen samen betekenis. Ik vertraag af en toe het gesprek om helderheid te creëren.
  • Ik stel het team in staat om zijn ontwikkeling tussen en na de sessies zelf in handen te nemen.

Op zoek naar meer info over consulting?

Meer weten over mijn achtergrond?