Skip links

Waarom?

Verandering is dé essentie van het leven. Organisaties zijn levende systemen die voortdurend veranderen en zoeken naar een nieuwe balans. Dit is soms behoorlijk uitdagend. Het vereist moed, visie en vooral het aanvoelen van een natuurlijke weg vooruit eerder dan het forceren van doorbraken.

Sugarloaf, een rots in de Indische oceaan aan de kust van West Australië symboliseert dit. Het water bruist, geeft energie, is altijd fris en nieuw. Het inspireert. Het doet ons afvragen wat er achter de horizon ligt. De rots is getaand door vele stormen maar blijft stevig staan. De rots vertegenwoordigt ervaring, een solide basis om het avontuur dat we aangaan stevig in te bedden.

Drijfveer

Als managing partner van Sugarloaf, helpt Lieve jou, jouw team en/of je organisatie om je toekomst binnen te wandelen. Ze brengt inzicht, focus en aanmoediging. Als frisdenker en dwarsdenker, jaagt ze verandering aan. Ze begeleidt jou op jouw reis. Daarbij helpt ze jou om een nieuw perspectief te formuleren, om de weg te vinden die zich aanbiedt. Het gaat over jouw reis. Sugarloaf zoekt naar verbinding met jou, luistert oordeelvrij, identificeert jouw noden en potentieel, daagt jou uit, voegt variatie toe en helpt jou op die manier om nieuwe wegen te verkennen.

Sugarloaf is de ‘finisterra’ voor mijn gezin.

“The place where the ground turns to ocean. The place where your present turns into your future”.

— David Whyte 


Lieve Van de Walle – Founder

Lieve zoekt naar diepere lagen. Elke uitdaging heeft een boodschap. Lieve heeft een open geest, ze is onderzoekend, vindingrijk, flexibel, misschien een beetje wild maar altijd mild. Lieve beweert niet dat ze een antwoord heeft op alle problemen. Maar als ontdekkingsreiziger heeft ze de moed, vaardigheden en instrumenten om samen met jou de weg vooruit te ontdekken.

Ervaring

Net zoals Sugarloaf is Lieve een rots met solide ervaring. Als leider van zowel kleine en grote organisaties heeft ze zowel successen als mislukkingen meegemaakt. Ze is wat dit betreft doorwinterd. Als manager was ze betrokken in het heruitvinden van een aantal grote gezondheidszorginstellingen. Bondig gezegd, Lieve weet uit de eerste hand wat het betekent als je je kernstrategie hertekent en je organisatie transformeert (inclusief jezelf). Ze heeft ervaren hoe fascinerend het kan zijn maar ze is niet blind voor de zware belasting en stress die een transformatie kan meebrengen voor raden van bestuur, managers en teams.

 

Je vindt een gedetailleerde CV op LinkedIn.

Network

Sugarloaf is onderdeel van een ruimer netwerk. Indien aangewezen, schakelt Sugarloaf partners met complementaire ervaring en talent in. Op die manier kan Sugarloaf ook uitgebreide en/ of langdurige trajecten aan zoals het werken met teams tijdens het implementeren van een nieuwe strategie.